Fisk


Forside   Zebrafinker    Kinesisk dværg vagtel   Katten   Fisk   Høns   Køb/salg   Links   Blandede bolcher

Fordord Mine fisk PasningHer kan du læse om hvordan du passer dit akvarium

JA hvis du lige har fået et akvarium og gerne vil holde det ordentligt så skal du bare læse her.

Vi starter helt fra start. Du vil have et akvarium, og har nu købt det. (læs punkterne)

1. Nu har du dit akvarium og nu vil du bare putte vand, grus, planter og fisk i på en gang. Men nej nej nej, det skal du ikke gøre. For først skal du putte dit grus i. Så hæld en lillesmule vand i sådan 10cm. eller der omkring. Så planter du dine planter og store sten som du nu vil. Så hælder du vand op til ja, der hvor du nu vil have det når det er fyldt.

2. Efter at dette er gjort, skal din tolvmodighed på en prøve. For nu skal dit akvarium stå i 1, helst 2 måneder UDEN fisk i.

3. Så, nu siger vi der er gået 2 måneder. Og nu vil du have dig nogle fisk i så du spæner ned til fiskehandleren og køber alle de forskellige fisk som du kan slæbe. Men nej, det gør du ikke. For det første må du ikke have alt for mange fisk i dit akvarium, for det andet kan det være nogle af dem er uvenlige eller ligefrem kødædende, og så har du ikke glæde af de andre fisk ret længe. For det tredje kan det være at fiskene ikke skal have vand i den samme temperatur, og hvis de kommer i for varmt eller koldt vand kan de dø. For det femte skal du passe på med ikke at købe saltvandsfisk og så sætte dem ned i dit ferskvands akvarium... Så er der lige lidt at holde øje med!

4. Så nu har du købt dine fisk, og de passer sammen i vandforhold og det hele. Nu kan du bare slappe af og smide lidt mad ned til dem engang imellem. Men igen må jeg skuffe dig, for når du lige har fået dig et akvarium, er der super meget der skal gøres rent heletiden og så igen. For der kommer også alger i dit akvarium, vandet skal være frisk hele tiden... Så du må forberede dig på at skulle have meget orden i det i starten. Det kan også være at nogle af dine fisk dør, men det skal du nu ikke lade dig slå ud af. Bare bliv ved med at kæmpe.

5. Så nu har du haft dit akvarium i noget tid. Der er ved at komme balance i tingene, men du skal stadig huske at gøre rent hos dine dyr.

DET VAR SÅ LIDT OM AKVARIER FOR BEGYNDERE.


For øvede behøves jeg nok ikke rigtig skrive noget, i ved det jo nok selv... Men hvis du er ved at være træt af bare at have et almindeligt akvarium, altså et ferskvands, så skulle du prøve at få dig et saltvandsakvarium. Hvad med et koralrevs akvarium. De er så flotte! Jeg har selv overvejet det med min mor og far, men det er rat så dyrt. Hvis du slet ikke har noget tilbehør til it saltvandsakvarium eller noget akvarium for den sags skyld, kommer det nok til at ligge på den forkerte side af 10000, ja det kan godt komme til at koste opimod 15000kr kontant :O Det er jo ikke så lidt...