Fisk


Forside   Zebrafinker    Kinesisk dværg vagtel   Katten   Fisk   Høns   Køb/salg   Links   Blandede bolcher

Fordord Mine fisk PasningHer er så lidt om mine fisk

For fisk har vi også, 3 akvarier enda... Vi har et stort et nede i stuen på 120 liter, et i verstedet på ca. 50 liter, og så har jeg et på mit værelse på ca. 25 liter.
Vi har mange for skellige fisk her er dem vi har i stuen: kobber pansermaller - sugemaller - neonfisk - kileplet rasbora - rødnæser.
Det var så dem i stuen. Her kommer dem i værkstedet: gubbier og en sugemalle.
Ja det var dem i værkstedet, her kommer dem på mit værelse: gubbier - rejer - pansermaller.
Læs om fiskne nederst på siden.

I kan tro vi har nogle flotte akvarier. I starten kan det være svært at få en balance ind, men nu har vi snart haft akvariet nede i stuen i tjaa 2 år mindst. Men det er nu ikke fordi der skal forklares en masse om hvordan du skal passe dit akvarie. Det kan du læse om på siden pasning Der finder du ud af hvilket udstyr og sådan noget du skal have.


Her kommer nogle billeder af vores akvarier og fisk...


Her er et billede af akvariet i stuen.


Her er et billede af akvariet i værkstedet.

Der kommer flere billeder med tiden.


Her kan du læse om hvores fisk, som jeg lige kort skrev hvad var for nogen øverst på siden.

KOBBER PANSERMALLEN:
  BESKRIVELSE: Den mest populære fisk af arten corydora. Store changerende, grønne pletter på begge sider af kroppen fra gællelåget til haleroden. Munden er nedadvendt og har adskillige par skægtråde. Maksimumstørrelse 7 cm.   UDBREDELSE: Brasilien, Colombia, Ecuador, Peru, Trinidad og Venezuele.   PLEJE: En aktiv art, selv om dagen, og velegnet til selvskabsakvariet. Den generer aldrig andre fisk (har jeg ivertfald ikke set), og bukker sjældent under for sygdom. Den spiser piller, frosset- og levende foder bør indgå i kosten. (Vi har nu aldrig givet dem levendefoder, og de er lige så gamle som akvariet.)   YNGLEADFÆRD: Den klistrer æggene fast på akvariets ruder, men også på blade.


Her er et billede af en kobberpansermalle.


SUGEMALLEN:
  BESKRIVELSE: Sugemallen er en rigtig god fisk at have i sit akvarium. Den gør ruder og blade og sten fri for alger og den slags der får dit akvarium til at se knap så flot ud. Du kan roligt købe sugemaller og næsrten med sikkerhed få noget godt ud af den...   UBREDELSE: ???   PLEJE: Også en meget aktiv fisk. Meget velegnet til selvskabsakvarier. Den kan dog godt være en lidt hidsig krabat over for langsomme fisk. Den behøver ikke andet end det den kan finde i akvariet, altså alger og denslags, men hvis du giver dem frosset mad tager de også for sig af retterne.   YNGLEADFÆRD: ???


Her er et billede af en sugemalle


NEONFISK:
  BESKRIVELSE: En neonblå linie løber fra øjet til lige før fedtfinnen. Den nedre del af kroppen er sølvskinnende forand og blødrød bagest. Det er en af de bedst kendte akvarie fisk som kun bliver omkring 4 cm. stor.   UDBREDELSE: Peru.   PLEJE: Fredelig selvskabsfisk, der tros sin størrelse kan klare sig i akvarier sammen med større fisk. Holder af at have nogle tilplantede områder, som den kan trække sig tilbage til. Den er hårdfør og kan leve i adskillige år i fangenskab.   YNGLEADFÆRD: Gyder i åbent vand hvorefter æggene synker ned i bundlaget og klækkes næste dag. Det kræver meget blødt vand for at æggene udklækkes.


Her er så et billede af en neonfisk.


KILEPLET RASBORA:
  BESKRIVELSE: Høj krobsbygning, en næsten rombeformet rasbora med en lyserødlig krobsfarve og en stor trekantet sort plet på den bagerste del af kroppen. Der findes adskillige arter der ligner fisken her (espei og hengelig), men denne her har den højeste krop, og den største sorte plet. Maksimumstørrelse næsten 5 cm.   UDBREDELSE: Malaysia, Singapore, Sumatra og Thailand.   PLEJE: En perfekt selvskabsfisk, der tros sin lille størrelse kan klare sig sammen med størrere og mere aggressive og mere dominerende fisk. Æder al slags foder og kan leve adskillige år i fangenskab.   YNGLEADFÆRD: Lægger æg på undersiden af bredbladede planter eller i plantetykninger. Under gydningen omfavner parret hindanden, mens de ligger bed buen i vejret


Her er et billede af en kileplet rasbora.


RØDNÆSER:  
BESKRIVELSE: Lang og tynd. Selve kroppen er sølv hvis skindene, og hovedet er rødt, dermed navnet. Maksimum størrelsen er aller aller højst 5 cm.   UDBREDDELSE: ???   PLEJE: En rigtig god stuefisk, venlig over mod andre fisk. Den kan også klare sig imod andre og større fisk. Den er ikke speciel svær at holde. Den spiser næsten al mad. Meget gerne levende fodder, men også "tørfodder". Kan leve i adskillige år i fangenskab.   YNGLEADFÆRD: ???
Jeg kunne ikke få nogle ordentlige billede af den, men hvis en af jer har et billede må i meget gerne sende det til min email astridoc1@hotmail.com


JEG MANGLER STADIG AT SKRIVE OM NOGLE FISK, MEN DET BLIVER EN ANDEN GANG...