Denne side kræver JavaScript!

Sukkerberegning til carbonering

Dette javascript beregner sukkermængden der skal til at give dit øl et ønsket indhold af kulsyre (CO2)! Beregneren kræver Firefox, Netscape 3.0 eller nyere, Internet Explorer 3.0 eller nyere, eller tilsvarende. JavaScript skal være slået til.

Bemærk at punktum (.), ikke komma (,), benyttes til at adskille decimaler fra heltal. Hvis du bruger komma, bliver det ignoreret.

Indlæs Resultat

Ønsket CO2-rumfang

Gæringstemperatur (Celsius)

Øl-rumfang (liter)

Sukkermængde (gram)

Øltype CO2-rumfang
Ale 1.5-2.0
Porter, stout 1.7-2.3
Belgisk ale 1.9-2.4
Lager 2.2-2.7
Lambic 2.4-4.5
Hvedeøl 3.3-4.5

Nedenstående tabel giver anbefaling for CO2-rumfang i mere specifikke øltyper.

American Amber Ale  2.2-2.8
American Brown  1.5-2.5
American Lager  2.5-2.7
American Pale Ale  2.2-2.8
American Pilsener  2.6-2.7
American Wheat  2.3-2.6
Bamberg Rauchbier  2.2-2.6
Barley Wine  1.3-2.3
Belgian Dubbel  1.9-2.4
Belgian Fruit Lambic  2.6-4.5
Belgian Lambic  3.0-4.5
Belgian Ale  1.9-2.5
Belgian Tripel  1.9-2.4
Belgian White (Wit)  2.1-2.6
Berliner Weisse  3.5
Bock  2.2-2.7
Bohemian Pilsener  2.3-2.5
California Common  2.4-2.8
Cream Ale  2.6-2.7
Doppelbock  2.3-2.6
Dortmunder Export  2.6
Dunkelweizen  3.6-4.5
Düsseldorf Altbier  2.2-3.1
Eisbock  2.4
English Bitter  0.8-1.3
English Brown  1.5-2.3
English Mild  1.3-2.0
English Old/Strong Ale  1.5-2.3
English Pale Ale  1.5-2.3
Flanders Brown  1.9-2.5
Foreign-Style Stout  2.3-2.6
German Pilsener  2.5
Helles Bock  2.2-2.7
Imperial Stout  1.5-2.3
India Pale Ale  1.5-2.3
Irish Dry Stout  1.6-2.0
Kölsch  2.4-2.7
Maibock  2.2-2.7
Märzen/Oktoberfest  2.6-2.7
Münchner Helles  2.3-2.7
Munich Dunkel  2.2-2.7
Oatmeal Stout  ?
Oud Bruin  1.9-2.5
Porter  1.7-2.5
Schwarzbier  2.2-2.6
Scottish Ale  0.8-1.3
Strong Scotch Ale  1.5-2.3
Sweet Stout  2.0-2.4
Vienna  2.4-2.6
Weizen/Weissbier  3.6-4.5
Weizenbock  3.7-4.7
Kilde:http://hbd.org/cgi-bin/recipator/brew/co2.html