Ølforsiden     Mit bryggeri     Mine øller     Mine humleplanter

Om bryggeriet   Mæskning og kogning   Køling   Gæring   Opbevaring   Rengøring


Omstikning efter første gæringstrin ved brug af hævert

Til gæring benytter jeg 30 l plasticspande. De er nemme at rengøre og nemme at stable, så de fylder ikke meget, når de ikke er i brug.

Jeg har tre gærspande, så jeg kan have to bryg under gæring samtidigt, og har en tredje spand fri til omstikning. Jeg benytter altid to-trins gæring. Den første hurtige og kraftige gæring er som regel overstået i løbet af 2-3 dage. Jeg stikker dog som regel først om til ny gærspand efter 5-7 dage. Det andet gæringstrin lader jeg tage 1-2 uger, hvorefter sukker røres i og øllet hældes på flaske til eftergæring.

Da jeg ikke har noget køligt rum til gæring, laver jeg kun overgæret øl, som jeg lader gære ved 20 C.