Katten


Forside   Zebrafinker    Kinesisk dværg vagtel   Katten   Fisk   Høns   Køb/salg   Links   Blandede bolcher

Fordord Lille-mis Pasning


Hvordan du passer din kat

Hvordan får jeg min killing tam?

For at få din kat ordentligt tam skal du starte med den fra en lille killing af. Du skal sørge for at få din kat på et tidspunkt hvor du har fri, frex. i sommerferien. Du skal snakke og kæle med den meget af tiden så den føler sig tryg hos dig. Du skal give den muglighed for at komme på WC. Den skal også kunne få mad, og et sted som en transportkasse hvor den kan søge hen. Ellers skal du kæle meget for den som sagt før, men du skal ikke holde den fast hvis den ikke vil. Du skal lade den få lov til at gå rundt og søge og snuse i hele dit hus. (Eller der hvor den skal opholde sig.) Så skal du ellers bare ja lade den vokse op, og hvis den ikke er tam skal du ikke blive sur på den, for så er det dig der ikke har passet den ordentligt.

Hvordan passer jeg min kat til hverdag?

Først og fremmest skal du give den masser af opmærksomhed. Opmærksomhed og kælen er noget af det vigtigste for en kat. Du skal snakke med den, kæle med den og kysse den (ej du behøver ikke at kysse den, men det gør jeg), hver evig eneste dag. Du må heller ikke give den for meget at spise, for hvis den bliver tyk lever den ikke så længe. Min kat er blevet lidt for tyk så hun er på slankekur. Det bedste du kan give en kat at spise er tørkost, men den må godt få lidt forskelligt af lækkeriger EN GANG IMELLEM. Du behøver ikke at give din kat noget at spise mere end 2 gange om dagen, til morgenmad og til aftensmad.

Hvad gør jeg hvis jeg skal på ferie?

Hvis du bare skal på ferie i en weekend kan din kat sagtens klare sig. Men hvad gør du så hvis du skal afsted i nogle måneder? Ja det skal jeg sige dig. Enten får du nogen til at flytte ind i dit hus, eller også propper du din kat i kattepension. For hvis du tager afsted i nogle måneder og der kun engang imellem lige er en der giver din kat mad risikere du at den bliver vild, og måske løber væk. Det var nær sket for os engang da vi skulle til USA. Vi tog afsted og troede at lille-mis sagtens kunne klare sig med at der var en der kom og gav hende mad i gang om dagen. Men da vi kom hjem var hun blevet vild. Så vi indfangede hende, og gjorde hende tam igen. Så her da vi var i Australien i sommerferien 2004 kom Lille-mis i kattepension, og så gik det fint. Hvis du skal have din kat i kattepension, så sørg for at den kommer et sted hen hvor der højst kan være 10-15 katte, sådan at den bliver snakket med hver dag.