Zebrafinker


Forside   Zebrafinker    Kinesisk dværg vagtel   Katten   Fisk   Høns   Køb/salg   Links   Blandede bolcher  

Fordord Mine finker Opdræt Sines dagbog

Mine finker

JA jeg har et par zebrafinker, de hedder Sigurd og Sine... I må selv gætte jer til hvem der er hvem! Nå men det er altså et par grå finker, og de er stadig meget unge. De går i et bur for tiden, men til sommer skal de ud og bo i en voliere. Jeg har haft dem siden september 2004 hvor jeg fik dem i min 12 års fødselsdagsgave. Jeg har haft dem lige siden og de lever stadigvæk, så de må da have det meget godt. Ja det må de, for de er nemlig igang med at få unger. De begyndte at lægge æg for ca. 2 uger siden, det vil sige den 8 januar 2005. Her for 4 dage siden altså den 18 januar klækkede det første æg. Næste dag klækkede der et til og næste dag igen klækkede der 2. Så nu er der 4 unger i reden af 4 æg, så det er jo meget godt klaret af at tænke på at det er første gang de prøver det... (læs mere om rugningen og opfostringen i sines rugedagbog).


Her er et billede af min smukke Sigurd

Her ser vi så min smukke Sigurd, som er en meget venlig og rolig fugl. Eller mere rigtigt sagt er blevet det. For midt i at Sine havde lagt sine æg og det hele bare var godt begyndte han ædder hakme at pille Sine :( og det blev jeg jo selvfølgelig MEGET MEGET ked af. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre. Jeg læste i mange bøger og fant ikke rigtig noget. Indtil at jeg læste i en bog der hedder "Fugle i bur og voliere". Der fandt jeg svaret på mit spg. Sigurd var blevet så ynglelysten at han begyndte at lade sin vrede gå ud over Sine. Nu er han holdt op med det igen og er blevet den gode gamle meget larmende Sigurd.


Her er så Sigurd og Sine samlet i fryd og gammen.

Her er så både Sigurd og Sine. Det her var mens Sine havde æg inde i maven, så hun er ikke så tyk der nu. Sine er ellers den mest bange af dem, men det var hun ikke i starten. Jeg ved faktisk ikke om hun er blevet mere bange. Jeg tror mere det er Sigurd der er blevet meget mere tam, og derfor er det som om at Sine er mere bange...! Jeg glæder mig meget til at se om der bliver noget ud af deres rugebesvær. Jeg tror der er 2 hunner og 2 hanner, da der er 2 meget mørke og 2 lyserøde unger.

Ja, det var dengang, da der var nogle unger. Men det er slut nu! Ligepludselig gik de hen og døde. De døde fordi Sigurd og Sine stoppede med at ruge. Det startede en morgen. De lå ikke i reden dengang jeg tog deres tæppe af. De gad heller ikke at ruge på dem resten af dagen, og så gik ungerne hen og døde! Men det kan du læse meget mere om i Sines rugedagbog!